Je ideální na lehkou večeři nebo jako příloha ke grilovanému masu.
Suroviny:
250 g halloumi sýru
1 granátové jablko
3 hrsti ledového salátu
hrst kešu ořechů
2 lžíce medu
olej na smažení
10 cherry rajčátek
1 pomeranč
olivový olej
3 lžíce dijonské hořčice
Postup:
Nejprve si nakrájejte nebo natrhejte salát. Přimíchejte do něj zrníčka z granátového jablka, rozpůlená cherry rajčátka a kešu ořechy. V misce si vytvořte dresing. Pečlivě si smíchejte med, tři lžíce olivového oleje a dijonskou hořcici. Nechte chvíli odležet.
Dresink pomalu vmíchejte do salátu a nechte znovu asi pět minut odležet. Mezitím si na oleji na pánvi osmahněte nebo na grilu dozlatova ogrilujte plátky halloumi sýru. Naservírujte sýr na připravený salát a dozdobte tenkými plátky oloupaného pomeranče.
Recept vypadá velmi zajímavě, saláty miluji a halloumi sýr je mou slabostí. Zdá se, že kombinace granátového jablka a kešu ořechů dodá zajímavou chuť. Díky za inspiraci!
Tak tohle vypadá fakt dobře. Už dlouho hledám něco lehkýho na večer a tohle by mohlo bejt ono. Zkusím si to připravit a uvidíme. Ale suroviny sehnat bude výzva.