Maso je nejlepší nechat přes noc naložené v pivu.
Ingredience na 4 porce:
500 ml světlého piva
700 g hovězí kližky
1 lžíce sádla
2 středně velké cibule
150 g rajského protlaku
3 stroužky česneku
500 ml hovězího vývaru
mletá sladká paprika
sůl
pepř
mletý kmín
sušená majoránka
lžíce hladké mouky na jíšku
kousek másla
Postup:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte. Maso nakrájejte na kostky. V hrnci rozpalte sádlo a na mírném ohni opečte cibuli dozlatova. Do hrnce vložte maso a ze všech stran ho osmahněte.
Přidejte česnek, papriku, protlak, kmín a sůl. Vše promíchejte, zalijte vývarem a duste 50 min pod pokličkou. Dle potřeby podlévejte, až je maso měkké. Ke konci vaření guláš podlévejte pivem.
Před zahuštěním přidejte majoránku. Na pánvi na másle udělejte jíšku a guláš jí na závěr zahustěte. Povařte ještě 5 min. Omáčku na talíři ozdobte cibulí nebo červenou paprikou. Podávejte s knedlíkem.
Doba přípravy: 70 min
Cena za 1 porci: 58 Kč
Zajímavá kombinace, hovězí kližka a pivo, to jsem ještě nezkoušela. S radostí vyzkouším tento recept! Děkuji za inspiraci.
Nevim jestli se mi chce maso nechat přes noc v pivu… ale zkusit to můžu. Dík za tip 🙂