Žebra můžete podlévat jak černým pivem, tak světlým ležákem.
Ingredience na 6 porcí:
500 ml černého piva
2 kg vepřových žeber
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička uzené papriky
1 lžíce olivového oleje
sůl
barevný pepř
Postup:
Vepřová žebra omyjte, osušte a rozdělte na větší díly tak, aby se vám porce vešly do pekáče. Připravte si směs, kterou budete žebra před pečením marinovat: V misce smíchejte olej, sójovou omáčku, uzenou papriku, 100 ml piva, sůl a mletý pepř.
Rukama vmasírujte tyto ingredience do masa ze všech stran. Zbylou směs na žebra nalijte a přikryjte je potravinářskou fólií. Ideální je marinovat maso v lednici přes noc, ale postačí i 1 hod. Troubu předehřejte na 175 °C.
Marinovaná žebra vyndejte z lednice, naskládejte masitější částí dospodu na pekáč a podlijte je pivem. Pečte zakryté alobalem na 175 °C. V průběhu pečení je přelévejte výpekem z pekáče.
Za 1 hod a 45 min, až žebra změknou, odstraňte alobal a nechte je ještě 10 min pod grilem. Podávejte s chlebem a oblíbenými omáčkami.
Doba přípravy: 3 hod
Cena za 1 porci: 22 Kč
Super nápad s tímhle pivním glazem, to musí bejt mega. Chtělo by to ještě tip na nějakou dobrou omáčku k tomu. 😉
Vypadá to výborně, vyzkouším o víkendu. Moc děkuju za tento recept!
To vypadá úžasně! Miluju experimenty s pivem v kuchyni. Tento recept si určitě nechám. Dík za tip!
Boží, tohle musím zkusit! Vždycky jsem si myslela, že vepřová a pivo, to je kombinace neodolatelná. Díky za inspiraci.
Vypadá to na velmi dobrý recept, musím vyzkoušet. Teda, jestli najdu čas. Moc peču osvícene, ale tohle by šlo.