Ideální jako sladký dárek dětem k svátku nebo za vysvědčení
Budete potřebovat
170 g rozmixovaných sušenek (například BeBe)
70 g rozpuštěného másla
15 g cukru krupice
10 g hladké mouky
240 ml smetany ke šlehání
10 g moučkového cukru
500 g jahod
9 lístečků čerstvé máty
70 g čokoládových hoblinek
Postup:
1. Rozmixované sušenky promícháme s cukrem krupicí, moukou a rozpuštěným máslem. Vzniklou směs rovnoměrně natlačíme do formiček ve tvaru košíčků tak, aby nepřesahovala přes okraj.
2. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C 10 až 15 minut. Košíčky pak necháme vychladnout.
3. Smetanu šleháme s moučkovým cukrem tak dlouho, dokud se ze šlehačky netvoří pevné kopečky. Pro usnadnění můžeme přidat ztužovač.
4. Pomocí dortového tvořítka zdobíme studené minikorpusy šlehačkou a celými jahodami. Nakonec posypeme ještě čokoládovými hoblinkami a doprostřed dáme lísteček máty.