Šťavnatá kuřecí křidélka na bylinkách podávaná s chlebem.
Ingredience na 4 porce:
20 ks kuřecích křídel
1 citron
3 lžíce medu
4 lžíce rostlinného oleje
grilovací bylinkové koření
snítka čerstvých bylinek
Postup:
Kuřecí křídla omyjte, osušte a odložte stranou. Připravte si marinádu z olivového oleje, grilovacího koření, šťávy z půlky citronu a dvou lžic medu. Zbylý citron nakrájejte na kolečka. Osolte ji a opepřete.
Řádně rozmíchejte, aby se všechny ingredience propojily. Do větší mísy dejte kuřecí křídla a marinádu do nich vmasírujte. V marinádě je nechte klidně 10 min, máte-li čas.
Troubu mezitím předehřejte na 180 °C. Křídla vedle sebe vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, plech zakryjte alobalem a vložte jej do trouby.
Za cca 45 min sundejte z křídel alobal, a podle toho, jak jsou hotová, je nechte v troubě ještě cca 8 min zezlátnout. Těsně před podáváním křídla obložte plátky citronu, posypte nasekanými bylinkami. Jako příloha je vhodný chléb či bageta.
Doba přípravy: 55 min
Cena za 1 porci: 35 Kč
Fakt slintám. Už jsem dlouho nezkusila něco novýho. Tento recept vypadá super, med a kuře, už vidím, jak se to leskne na talíři. Už aby byl víkend, hned to zkouknu.
Achu ty jo, tohle slibuje bejt hustý recept! Sice moc nevařim, ale tohle zkusim. To s tim medem musí být boží.