Tento způsob úpravy jablek zachutná zejména dětem.
Suroviny:
2 velká jablka
1 tabulka mléčné čokolády
120 ml smetany na vaření
nadrcené ořechy, například nesolené arašídy, pistácie či kešu
dřevěné či plastové zmrzlinové špejle, nejlépe s ostrým hrotem (prodávají se v domácích potřebách)
Postup:
Jablka si omyjte a zbavte jádřinců tak, abyste je nemuseli půlit. Ideálně použijte vykrajovač jádřinců. Jablka nakrájejte na silnější plátky a do každého zapíchněte špejli.
Ve vodní lázni si v kastrůlku rozehřejte čokoládu, poté přidejte smetanu na vaření, ale nesmí být úplně studená. Každý plátek jablka namočte do rozehřáté čokolády. Poté ho posypejte nadrcenými ořechy. Čokoládová jablka dejte aspoň na půl dne do mrazáku.
Rozhodně to zkusím, láká mě to už dlouho. Děkuj za recept, vypadá to jednoduchý a rychlý.
Aj když nejsem zrovna kuchtík, tak tohle vypadá jednoduše a výborně. Určitě to vyzkouším. Dík!
To vypadá tak super, že to zkusim příští vikend. Děti si to určo zamilujou. Díky za inspiraci!
Slyšela jsem o tomhle receptu, ale zatím jsem se do toho nepustila. Moje deti budou určite nadšený!