Sladkokyselý pokrm vás nadchne. Navíc ho máte hotový za pár minut.
Suroviny:
1 hlávka zelí
2 plechovky rajského protlaku
350 g rýže
500 g mletého nebo hovězího masa
zeleninový či hovězí vývar
mletá uzená paprika
1 velká cibule
sůl, pepř
olej
Postup:
Hlávku zelí zbavte koštálu a dejte ji vařit do hrnce s osolenou vodou. Vařte, dokud listy nezměknou. Rýži si uvařte doměkka podle návodu na obalu. V pánvi si rozpalte olej a orestujte cibulku nakrájenou nadrobno.
Pak přidejte maso, sůl a koření. Vyčkejte, dokud nebude maso krásně orestované. Přidejte uvařenou rýži a půlku protlaku. Každý zelný list naplňte směsí a vytvořte závitky.
Naskládejte jeden vedle druhého do pekáčku. Zalijte je zbytkem rajského protlaku a přibližně 4 dl vývaru. V troubě nechte zapékat přibližně 30 minut.
Nejlépe chutnají s rýží nebo s opečeným chlebem.
Recept vypadá skvěle, určitě vyzkouším. Zajímalo by mě, jak moc se směsí naplní každý list, abych měla jistotu, že závitky nebudou příliš plné nebo naopak prázdné. Díky za inspiraci!