Bavorská pochoutka, která raz dva zasytí celou rodinu.
Ingredience na 4 porce:
500 g hotových špeclí
1 velká cibule
200 g tvrdého horského sýru
200 g ementálu
2 snítky petrželky
1 lžíce másla
muškátový oříšek
sůl
černý pepř
Postup:
Špecle uvařte dle návodu na obalu. Nastrouhejte oba druhy sýrů. Sceďte špecle a stranou si ponechte trochu vody z vaření. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Osmažte ji na pánvi do zlatohněda.
Na druhé pánvi rozpusťte máslo a krátce na něm špecle osmahněte, zmírněte plamen a přidejte nastrouhaný sýr. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí, přidejte tři lžíce vody od špeclí. Vše okořeňte muškátovým oříškem, osolte a opepřete.
Špecle na talíři ozdobte nasekanou petrželkou. Špecle si také, budete-li chtít, můžete připravit sami. Dělají se z polohrubé mouky, prášku do pečiva, vajec, mléka a soli. Těsto na špecle se protlačuje skrz cedník s širokými oky.
Doba přípravy: 40 min
Cena za 1 porci: 38 Kč