Kuřecí křidélka s medem a skořicí mají výraznou chuť. Vynikající budou třeba k večeři nebo jako součást pohoštění.
Potřebujete:
✿ 2 kg kuřecích křídel
✿ 3 lžíce sójové omáčky
✿ 2 lžičky skořice
✿ 1 lžíci medu
✿ 3 lžičky grilovacího koření
✿ 1 lžíci oleje
✿ 2 lžičky soli
1. V míse smíchejte sójovou omáčku se skořicí, medem, grilovacím kořením a olejem. Kuřecí křídla opláchněte, osušte a ve velké míse je pak důkladně promíchejte s marinádou. Nechte je marinovat alespoň hodinu, ideálně ale nechte přes noc.
2. Kuřecí křídla naskládejte do pekáčku a podlijte trochou (cca 2 dl) vody. Dejte je péct do trouby při 170 °C 45–60 minut. Můžete je také připravit na grilu.
3. Hotová křídla naskládejte na talíř nebo prkénko a podávejte je s kečupem, hořčicí, tatarkou či jinými dipy a nakrájenou zeleninou. Můžete je také posypat sezamovými semínky.