Francouzké paštiky jsou výtečné. Zkuste jednu netradiční.
Suroviny:
150 g kuřecích jater
špetka muškátového oříšku S 1 lžička tymiánuS 1 šalotka S 60 ml koňaku S 3 vejce S 2 lžíce portského vína S 1 lžíce červeného vinného octa S bobkový list S 1 lžička pepře S sůl
Postup:
Ve větší míse si smíchejte játra nakrájená na menší kousky a všechny další suroviny kromě bobkového listu. Směs nechte přes noc v ledničce. Uvařte si vejce natvrdo a nakrájejte je do připravené směsi.
Předehřejte si troubu na 200 °C. Směs dejte do hrnce a ozdobte bobkovým listem. Tento hrnec překrytý alobalem pak umístěte do velkého pekáče a naplňte ho vroucí vodou.
Takto terinu pečte přibližně 20 minut. Troubu stáhněte na 180 °C a pečte 15 minut už bez alobalu. Pekáč nechte vychladnout a dejte na den, nejlépe dva do lednice.
Náš tip
Podávejte s opečenou bagetou či bramborovou kaší.