Takto pečenou rybu si můžete připravit také s plátky pomeranče. Brambory nakombinujte s plátky fenyklu nebo celeru, získají tím další chuťový rozměr.
Ingredience: na 4 porce
● různé druhy ryby podle chuti (pstruh, platýs, makrela…)
● 1 citron
● 600 g brambor
● 4 snítky tymiánu
● 70 g másla
● sůl
● olivový olej
Postup:
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Citron důkladně opláchněte a také nakrájejte na plátky. Do každé ryby vložte jednu snítku tymiánu a kápněte trochu citronové šťávy. Plech vyložte pečicím papírem.
Vyskládejte na něj plátky brambor, osolte, přidejte plátky citronů a zakapejte olivovým olejem. Ryby na kůži nařízněte a položte na brambory. Na každou rybu pak dejte plátky másla. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte 35 min.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 90 Kč