Pečivo z kokosu a čokolády je symbolem Vánoc v Jižní Americe a Karibiku. Původní název „Besitos de Coco“ v překladu znamená kokosové polibky.
Potřebujete:
✿ 250 k strouhaného kokosu
✿ 5 bílků
✿ 350 g cukru krupice
✿ 1 lžíci citronové šťávy
✿ 100 g čokolády na vaření
1. Z bílků s trochou citronové šťávy vyšlehejte pevný sníh. Do sněhu postupně po lžících zašlehejte polovinu cukru. Jakmile začne hmota houstnout, dejte ji ohřát na vodní lázeň.
Za stálého šlehání postupně přidávejte další cukr, až sníh získá lesk, pak přidávejte po lžících kokos.
2. Sněhovou hmotu pomocí cukrářského sáčku nastříkejte (nebo navršte lžící kopečky) na plech vyložený pečicím papírem. Sušte je v mírně vyhřáté troubě při 70–90 °C asi hodinu.
3. Čokoládu rozpusťte na vodní lázni a upečené a vychladlé kokosky v ní zespodu namáčejte. Můžete také čokoládou pomocí lžičky ozdobit jejich povrch.