Lehké italské sušenky s mírně nahořklou mandlovou chutí a vůní si určitě zamilujete vy i vaše rodina.
Potřebujete:
✿ 2 bílky
✿ 200 g mletých mandlí
✿ 1 vanilkový cukr
✿ 1 lžíci mandlového likéru
✿ 1/4 lžičky mandlové esence
✿ 1 lžičku nastrouhané citronové kůry
✿ 180 g moučkového cukru
✿ moučkový cukr na posypání
1. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zašlehejte do něj oba cukry. Pak opatrně vmíchejte mleté mandle, mandlový likér, esenci a citronovou kůru. Vzniklou hmotou naplňte cukrářský sáček.
2. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte malé kopečky, asi 3–4 cm v průměru ve vzdálenosti asi 2,5 cm od sebe. Na každou sušenku můžete (ale nemusíte) ještě dát celou neoloupanou mandli.
3. Pečte při 160° asi 20–25 minut dozlatova. Amaretti musejí být křehké, ale uvnitř měkké. Po vyjmutí z trouby je nechte asi 10 minut chladnout na plechu. Před podáváním můžete lehce poprášit moučkovým cukrem.