V Thajsku se do tohoto pokrmu přidává kokosové mléko, ale i se smetanou je pokrm výtečný a přece jen o něco levnější.
Suroviny:
2 kuřecí prsa
1 velká cibule
1 velká červená paprika
100 g nakrájeného čerstvého ananasu
rostlinný olej
2 čerstvé chilli papričky
2 lžíce červené kari pasty (seženete ji ve vietnamských večerkách nebo na internetu)
200 ml smetany ke šlehání
Postup:
Na oleji si orestujte nakrájenou cibuli a přidejte kari pastu.
Restujte tři až pět minut. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a opět restujte pár minut. Nakonec do pánve vhoďte na plátky nakrájený česnek, na proužky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájený ananas.
Dobře promíchejte a chvíli nechte promíchat chutě. Pokrm dochuťte chilli papričkou a vmíchejte smetanu. Nechte deset minut prohřát a podávejte s rýží.