Červená řepa dokáže s imunitou téměř divy, a navíc polévka z ní krásně zahřeje.
Potřebujete:
✿ 6 červených řep
✿ 1 lžíci oleje
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžíci čerstvého zázvoru
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžíci kari
✿ ¼ lžičky skořice
✿ 1/2 lžičky kurkumy
✿ 1/2 lžičky římského kmínu
✿ 1 lžičku kajenského pepře
✿ 400 g kokosového mléka
✿ 500 ml zeleninového vývaru
✿ 2 lžíce hnědého cukru
✿ zakysanou smetanu
✿ čerstvé bylinky
1. V hrnci rozehřejte olej, vsypte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor, opékejte 2 minuty. Přidejte na kousky nakrájenou řepu, sůl, pepř a veškeré koření. Nechte asi minutu rozvonět.
2. Pak vmíchejte kokosové mléko, vývar a cukr. Zvolna vařte asi 20 minut, až řepa změkne. Odstavte a rozmixujte dohladka.
3. Dle chuti dosolte či doslaďte. Podávejte se zakysanou smetanou a nasekanými bylinkami.