Pamatujete na kresleného kocoura Garfielda? Ten říkal, že lasagne jsou způsob života. Zkusíte je taky?
Ingredience: na 6 porcí
1 kg mletého hovězího masa
2 cibule
2 petržele
3 mrkve
1 rajský protlak
400 ml vody
2 mozzarelly
100 g Grana Padano
300 g lasagní (těstoviny)
sůl
pepř
olej
bazalka
Bešamel:
50 g másla
50 g hladké mouky
500 ml mléka
muškátový oříšek
sůl
Postup:
Na cibulce osmahněte maso. Přidejte mrkev a nahrubo nastrouhanou petržel. Dále sůl, pepř, rajčatový protlak a vodu. Duste asi 60 min. Na bešamel dejte v kastrůlku rozpustit máslo.
Přidávejte mouku, dokud nevznikne jíška, poté mléko a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
Nakonec dochuťte solí a oříškem. Na spodek pekáče dejte vrstvu masové směsi, na ni plátky těstovin, na těstoviny bešamel, masovou směs a vše posypejte sýrem. Takto pokračujte, dokud vše nespotřebujete.
Poslední vrstva by měla být masová. Posypte ji zbytkem sýru a navrch dejte rozkrájenou mozzarellu. Dejte do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 60 min. Na talíři ozdobte bazalkou.
Doba přípravy: 120 min
Cena za 1 porci: 43 Kč