Chutný hummus z cizrny můžete využít jako báječnou přílohu třeba k opečenému lososovi. Hummus můžete dochutit i kari, chilli apod.
Potřebujete:
✿ 2 porce lososa
✿ bylinkovou kořenicí směs
✿ sůl
✿ citron
Hummus:
✿ 500 g cizrny
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžíci tahini pasty
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ drcený římský kmín
1. Na cizrnu nalijte nejméně 1,5 l vody, aby nezůstal po nabobtnání povrch suchý, a nechte ji namočenou přes noc. Ráno vodu slijte, cizrnu zalijte čistou vodou, uvařte doměkka a sceďte.
2. Scezenou cizrnu vložte do mixéru a rozmixujeme. Přidejte olivový olej, sůl, pepř, nakrájený česnek, tahini pastu a ještě jednou rozmixujte. Pokud je cizrna moc hustá, rozřeďte ji trochou vody ve které se vařila. Dochuťte citronovou šťávou a drceným římským kmínem.
3. Porce lososa osolte, posypejte bylinkovým kořením a na másle nebo olivovém oleji opečte na grilovací pánvi. Podávejte s hummusem pokapaným olivovým olejem, bylinkami nebo spařenými listy špenátu a plátky citronu.