Suroviny:
150 g dýně
100 g másla
120 g třtinového cukru
120 ml mléka
250 g hladké mouky
2 vejce
1 lžička jedlé sody
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička skořice
1 hrnek pekanových ořechů
Postup:
Cukr, mouku, jedlou sodu, skořici a kypřicí prášek promíchejte ve velké míse. Zhruba polovinu pekanových ořechů nasekejte nadrobno a přidejte je do suché směsi. V jiné míse rozmixujte na kostičky nakrájenou očištěnou dýni na hladké pyré. Přidejte vejce, rozpuštěné vychladlé máslo a mléko a vše prošlehejte.
Dýňovou směs nalijte do mísy se sypkými surovinami a dobře promíchejte. Formu na chlebíček vyložte ze všech stran pečicím papírem a nalijte do ní těsto a na povrch nasypejte zbylé ořechy. Chlebíček vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte ho asi půl hodiny.
Po vytažení z trouby ho nechte asi 5 minut odpočinout, poté ho vyklopte na mřížku a před nakrojením nechte zcela vychladnout. Podávejte se šlehačkou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.
Tip!
Zkuste do těsta přimíchat i rozinky namočené v rumu!