Kombinujte se suchým červeným vínem s výraznou tříslovinou.
Ingredience: na 4 porce
● 800 g zadního hovězího
● 250 g brambor
● 200 g bílého jogurtu
● 100 g celeru
● 100 g mrkve
● 100 g cibule
● 15 g zázvoru
● 6 g česneku
● 400 ml kokosového mléka
● 6 lžic rostlinného oleje
● 1 lžíce petržele
● 2 lžičky kardamomu
● 1 lžička skořice
● 1 lžička chilli
● 10 ks hřebíčku
● 2 lžičky soli
Postup:
Smíchejte jogurt s kardamonem, přidejte lžičku soli a skořici. Nakrájejte maso na kostky, promíchejte se směsí a nechte odležet alespoň hodinu.
Poté si rozehřejte troubu na 175 ˚C. Nakrájejte si nahrubo cibuli, mrkev, celer a orestujte dozlatova na plotně v hrnci.
Přidejte česnek, hřebíček, zázvor, sůl, chilli a promíchejte. Vložte marinované maso a po zatáhnutí vlijte i zbytek jogurtové marinády. Přidejte 200 ml vody, kokosové mléko a přidejte nakrájené brambory.
Přiveďte k varu, přiklopte poklicí a vložte do rozehřáté trouby zhruba na 3-4 hodiny.
Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 115 Kč