Špízy jsou hotové za chviličku a stejně dobře chutnají grilované jako pečené v troubě. A věřte, že si na nich jistě pochutná celá rodina.
Suroviny:
1 vepřová panenka
4 lžíce medu
2 lžíce plnotučné či kremžské hořčice
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
jarní cibulka na ozdobu
Postup:
Vepřovou panenku nakrájejte na větší kostky a lehce osolte a opepřete. V misce smíchejte med, plnotučnou hořčici a 1 lžíci olivového oleje. Maso nechte ve směsi alespoň hodinu marinovat, nejlépe v lednici.
Na pánvi rozpalte přibližně 3 lžíce olivového oleje a špízy krátce ze všech stran orestujte.
Poté předehřejte troubu na 180 °C. Plech vystelte pečicím papírem a orestované špízy na něj rozmístěte. Pokapejte je zbylým výpekem a dejte je dopéct přbližně na 7 až 9 minut. Špízy podávejte s nasekanou jarní cibulkou a čerstvým chlebem.
Přejeme vám dobrou chuť!