Jednoduchá smažená rýže s krevetami určitě nikoho neurazí, a navíc chutná výtečně.
Ingredience:
10 velkých krevet
150 g rýže
1 limeta
2 chilli papričky
2 stroužky česneku
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
2 vajíčka
sůl, pepř
olej na smažení
petrželka nebo jarní cibulka k podávání
Postup:
Rýži si uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi si rozpalte olej a přidejte do něj nasekaný česnek. V druhé pánvi si také rozpalte olej a orestujte na něm krevety. Zakápněte je limetovou šťávou, osolte je a lehce opepřete.
K česneku si přidejte nasekané chilli papričky a pak i uvařenou rýži. Orestujte ji dozlatova a přidejte sójovku a rybí omáčku. Rýži servírujte s krevetami a nasekanou petrželkou.
Náš tip:
Místo krevet si můžete orestovat například kuřecí prso.