Pečená dýně skvěle poslouží jako příloha k masu i grilovaným sýrům.
Suroviny:
1 dýně hokaido
3 stroužky česneku
150 ml smetany
pár snítek čerstvého tymiánu
sůl, pepř
olivový olej
200 g sýru ricotta
Postup:
Dýni si vydlabejte a rozkrájejte na menší kusy. Osolte ji, opepřete a pokapejte kvalitním olivovým olejem. Plech si vystelte pečicím papírem a dýni na něj hezky jeden kousek vedle druhého rozprostřete. Troubu si předehřejte na 180 °C.
K dýni přidejte nasekaný česnek a snítky čerstvého tymiánu. Pečte zhruba dvacet minut, poté plech z trouby vyjměte. Přidejte k dýni sýr ricotta a pečte dalších zhruba deset minut. Nejlépe chutná dýně ještě teplá.
Náš tip
K dýni se hodí také dip ze zakysané smetany a bylinek.