Výbornému sladkému domácímu kečupu z čerstvě utrhnutých zralých rajčat se žádný kupovaný prostě nikdy nemůže vyrovnat. Vyzkoušejte ho i vy!
Potřebujete:
✿ 1 kg rajčat
✿ 2 jablka
✿ 1 cibuli
✿ 70 g cukru
✿ 60 ml jablečného octa
✿ 60 ml vody
✿ 1 lžičku soli
✿ 3 bobkové listy
✿ 5 kuliček pepře
✿ 5 hřebíčků
✿ špetku skořice
1. Rajčata, jablka a cibuli očistěte, zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Vložte do většího hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření. Vařte na mírném ohni asi hodinu a občas směs promíchejte.
2. Stáhněte plamen. Vyjměte opatrně bobkový list, hřebíček i kuličky pepře. Směs poté důkladně rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, a pokud chcete mít kečup doopravdy jemný, ještě ho propasírujte.
3. Ještě horkou směsí naplňte vyvařené čisté sklenice, uzavřete je a obraťte je dnem vzhůru. Takhle je nechte stát až do vychladnutí.