Když pořádáte oslavu, žebírka by na ní neměla chybět. A ne jen tak ledajaká. Ta naše pivní vaši hosté určitě ještě neochutnali.
Suroviny:
1 kg hovězích žebírek
600 ml světlého piva
5 lžic kečupu
3 lžíce worcesterské omáčky
čerstvé chilli papričky
2 lžíce medu
cibule
2 stroužky česneku
1 lžička sladké papriky
Postup:
Ze všeho nejdříve si připravte marinádu. Do velké mísy vylijte jednu plechovku piva a vmíchejte do něj kečup, worcester, chilli, med, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a sladkou papriku. Promíchejte. Žebírka osolte a opepřete a nechte je 15 minut odležet.
Naložte žebírka do marinády a nechte je v lednici odležet alespoň 3 hodiny. Troubu předehřejte na 190 °C. Žebírka přendejte do pekáče a zalijte je marinádou.
Poté přidejte 1 dl vody. Pečte 45 minut, pak pekáč odklopte, podlijte druhým pivem a nechte dalších 30 minut péct na 210 °C a můžete servírovat.