Suroviny:
Na kvásek:
270 ml mléka
½ kostky droždí
1 lžička polohrubé mouky
1 lžička cukru
Na těsto:
50 g cukru
2 vejce
sůl
300 g polohrubé mouky
80 g másla
moučkový cukr
Na drobenku:
100 g másla
100 g cukru
200 g polohrubé mouky
Postup:
Do mísy se vzejitým kváskem přisypejte mouku, cukr, špetku soli, vejce a vlažné rozpuštěné máslo. Vypracujte hladké těsto a nechte vykynout.
Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete připravené těsto, posypejte ho borůvkami a drobenkou. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C, pečte ho cca hodinu a před podáváním ho poprašte moučkovým cukrem.
Tip!
Dejte si pozor, aby máslo ani mléko do těsta nebyly příliš teplé, těsto by vám špatně kynulo.