Suroviny:
500 g špaget
1 citron
40 g másla
1 lžíce olivového oleje
120 g sýra Grana Padano
3 snítky petržele
pár lístků bazalky na ozdobu
sůl
pepř
Postup:
Ve velké hluboké pánvi rozehřejte lžíci oleje, přihoďte kousek másla a nechte ho rozpustit. Přidejte najemno nastrouhanou kůru z omytého a osušeného citronu, citronovou šťávu, osolte a opepřete a na nízkém plameni vše prohřejte.
Do osolené vroucí vody vhoďte těstoviny a vařte podle návodu na alobalu. Minutu před koncem odeberte jednu naběračku vody z těstovin a dejte ji stranou. Špagety přeceďte a přidejte je do pánve k citronové omáčce.
Do pánve přilijte vodu, kterou jste si dali stranou, přisypejte nadrobno nasekanou petržel, vše dobře promíchejte a nechte ještě minutu vařit v pánvi. Škrob obsažený ve vodě z těstovin v kombinaci s tukem vytvoří krásnou krémovou konzistenci.
Špagety nandejte na talíř, posypejte nastrouhaným sýrem a ozdobte lístky bazalky.
Tip!
Pokud máte k dispozici čerstvé těstoviny, výsledek bude ještě lepší!