Lehké rybí maso ochucené bylinkami se zeleninovou oblohou je skvělý oběd i večeře.
Potřebujete:
✿ 2 pražmy
✿ 2 citrony
✿ 4 stroužky česneku
✿ čerstvou petrželku
✿ snítku rozmarýnu
✿ tymián
✿ olivový olej
✿ sůl, bílý pepř
✿ 2 rajčata nebo 6 cherry rajčátek
✿ 1 okurku
✿ 1 červenou cibuli
1. Vykuchané ryby omyjte, osušte a na bocích několikrát nařízněte. Pak je z obou stran potřete citronovou šťávou, osolte, opepřete. V hrníčku rozmíchejte asi 4 lžíce olivového oleje s tymiánem a nasekanou petrželkou a pokapejte jím ryby.
2. Ryby nechte asi hodinu odležet. Pekáček vytřete olejem, dejte do něj ryby, do nich vložte rozmarýn a plátky citronu a posypejte je česnekem nakrájeným na plátky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
3. Mezitím si oloupejte cibuli, okurku a omyjte rajčata. Zeleninu nakrájejte na plátky a rybu podávejte se zeleninovou oblohou. Jako přílohu můžete dát opečené brambory.