Někteří si nedokážou rizoto bez hub představit a pravda je, že krémová rýže s houbami zkrátka chutná lépe, zvlášť v kombinaci s vínem a čedarem.
Suroviny:
200 g kulatozrnné rýže
1 velká cibule
hrst čerstvých hříbků
1 hrnek nastrouhaného čedaru
3 dl kvalitního suchého bílého vína
sůl, pepř
3 lžíce másla
Postup:
Nakrájejte cibuli na kostičky a osmahněte ji dozlatova na rozpuštěném másle. Přidejte najemno nakrájené houby a pokrm osolte a opepřete. Nyní přidejte na pánev rýži a zalijte ji dvojnásobným množstvím vlažné vody.
Rizoto duste pod pokličkou zhruba 15 až 20 minut. Nakonec do něj vmíchejte víno, nastrouhaný sýr, ještě kousek másla a dochuťte solí a pepřem. Dozdobte orestovanými houbami.
Náš tip
Se špetkou šafránu bude rizoto chutnat ještě lépe. Dodá mu nezaměnitelnou chuť.