Rychlá křupavá pochoutka, kterou můžete podávat s různými druhy dipů.
Ingredience: 4 porce
● 1 velká cuketa
● 1 vejce
● trochu mléka
● sůl
● 70 g strouhaného parmazánu
● 200 g strouhanky
● hladká mouka na obalování
● olej na smažení
● petrželka
Na dip:
● 150 g kvalitního kečupu
● 1 nasekaná chilli paprička
● 2 jarní cibulky
Postup:
Cuketu opláchněte a nakrájejte ji na hranolky. Vejce prošlehejte s mlékem a osolte. Parmazán smíchejte se strouhankou. Cuketové hranolky obalte nejdřív v mouce, potom ve vejci a nakonec v parmazánové strouhance. Poté je v oleji smažte dozlatova.
Skládejte je na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Kečup dejte do mixovací nádobky, přidejte cibulky, chilli papričku a vše rozmixujte. Hotové hranolky podávejte s dipem a ještě před podáváním na ně nasypejte nakrájenou petrželku.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 30 Kč