Hrášek můžete použít i sterilovaný. Podávejte samotné, nebo můžete přidat ještě bramborovou kaši či šťouchané brambory.
Potřebujete:
✿ 300 g hovězího masa
✿ 2 lžíce oleje
✿ 1 cibule
✿ 1 lžičku mexického koření
✿ 1/2 kostky hovězího bujónu
✿ 1 mrkev
✿ 200 g mraženého hrášku
✿ sůl
1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka nebo na kostičky, maso omyjte, osušte a nakrájejte na stejně velké kostky.
2. Cibuli osmahněte na rozpáleném oleji dozlatova. Přidejte maso, orestujte ho a poprašte mexickým kořením. Zamíchejte, přidejte bujón, podlijte trochou vody a duste pod poklicí téměř doměkka.
3. Pak k masu přidejte nakrájenou mrkev a duste do změknutí. Šťávy by mělo zbýt jen málo, nazahušťujte ji. Přisypejte hrášek, nechte provařit, dochuťte solí, odstavte a podávejte.