Maso lososa má skvělou chuť samo o sobě, nevyžaduje proto žádné složité úpravy ani hory koření. Jako přílohu můžete použít i mraženou zeleninovou směs.
Potřebujete:
✿ 2 filety lososa
✿ 3 lžíce bylinkového másla
✿ 3 lžíce másla
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ ½ citronu
✿ sůl, pepř
✿ 150 g brokolice
✿ 150 g mrkve
✿ 150 g květáku
1. Lososa očistěte, osolte. Vetřete do něj bylinkové máslo a olivový olej, pokapejte citronovou šťávou. Pak nechte odpočinout cca 30 minut.
2. Mrkev nakrájejte na kolečka, brokolici a květák rozeberte na růžičky a krátce osmahněte na rozpuštěném másle. Podlijte trochou vody, osolte, opepřete a duste pod pokličkou do změknutí.
3. Lososa dejte na plech vyložený pečicím papírem kůží dolů a pečte v troubě při 220 °C 10–15 minut, nebo na kontaktním grilu 3–4 minuty z každé strany. Podávejte se zeleninou.