Ovoce můžete použít jakékoli, které vám zrovna na zahradě zraje. Fantazii se meze nekladou.
Na těsto:
2 vejce
1 vanilkový cukr
120 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžíce rostlinného oleje
100 g cukru krupice
Na krém:
4 lžíce moučkového cukru
250 g čerstvého ovoce
250 ml smetany ke šlehání
250 g měkkého tvarohu
moučkový cukr na posypání
4 lžíce kvalitní ovocné
marmelády
Postup:
Vejce vyšlehejte s cukrem. Přidejte 3 lžíce teplé vody a olej. Do těsta přisypejte mouku a kypřicí prášek a dobře promíchejte. Poté vmíchejte sníh z ušlehaných bílků. Těsto nalijte na plech vystlaný pečicím papírem a pečte při 180 °C dozlatova.
Mezitím si připravte krém. Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem. Přimíchejte tvaroh a na drobné kousky nakrájené ovoce. Těsto nechte vychladnout, pak ho pomažte marmeládou a nakonec krémem. Stočte do rolády a dejte vychladit do lednice.