Tento křehký dezert můžete připravit i v miniverzi. Na zdobení místo jahod zkuste lesní ovoce.
Ingredience: na 1 dort
● 2 čerstvé bílky
● 100 g krystalového cukru
● 1 lžička škrobové moučky
● 1 lžíce strouhaného kokosu
● 1 lžička octa
Na dohotovení:
● 250 ml smetany na šlehání
● miska čerstvých jahod
Postup:
Bílky vyšlehejte dotuha a zašlehávejte do nich cukr, ocet a škrob. Šlehejte, až získáte lesklou a pevnou hmotu. Pak vmíchejte kokos. Na pečicí papír nakreslete kruh o průměru 25 cm, otočte a položte na plech.
Podle předkresleného kruhu naneste sněhovou směs pomocí cukrářského sáčku se špičkou s otvorem a korpus pečte na 100 °C asi 120 min. Troubu vypněte a korpus v ní nechte vychladnout. Smetanu ušlehejte dotuha. Jahody opláchněte, ty větší nakrájejte. Do dolíku v korpusu naneste smetanu, přidejte jahody a servírujte.
Příprava: 150 min
Cena za 1 dort: 120 Kč