Koláčky můžete místo krému přelít také čokoládovou polevou.
Ingredience: na 20 koláčků
Na těsto:
● 1 hrnek vody
● ½ kostky másla
● 5 vajec
● špetka soli
● 1 hrnek hladké mouky
Na dohotovení:
● 250 g mascarpone
● 2 vanilkové cukry
● 250 ml smetany na šlehání
● miska jahod
Postup:
V hrnci zahřejte vodu a rozpusťte v ní máslo. Směs přiveďte k varu a pak do ní nasypte mouku se špetkou soli. Míchejte, až vznikne koule těsta. Když na dně hrnce vzniká bílý povlak, stáhněte z ohně. Těsto dejte do mísy a míchejte, až vychladne.
Pak do něho zašlehejte jedno vejce po druhém. Těsto přendejte do zdobicího sáčku a na plech stříkejte kolečka. Pečte je 20 min na 180 0C. Po vychladnutí je seřízněte, aby pustily páru a nespadly.
Mascarpone prošlehejte s cukrem a zašlehávejte do něho smetanu, až vznikne krém. Na spodní díl koláčku dejte trochu krému, jahod, přiklopte a dozdobte další vrstvou krému a jahod.
Příprava: 60 min
Cena za 1 koláček: 18 Kč