Grilovat se dá skoro všechno a doslova za pár korun. Použít můžete i suroviny „co dům dal“, třeba sušené houby a bylinky.
Suroviny:
1 větší chléb
hrst čerstvých nebo sušených hub
300 g plátkového sýru eidam nebo ementálu
1 lžíce sušené majoránky
1 lžíce citronové šťávy
olivový olej
1 stroužek česneku
čerstvý rozmarýn
Postup:
Chléb nakrájejte na stejné plátky a potřete je česnekem. Vyskládejte na ně několik plátků sýra a rovnoměrně poklaďte na plátky nakrájené houby. Chléb umístěte na gril, nejlépe na grilovací podtácek, a nechte ho zhruba 2 až 3 minuty zapékat.
Jakmile se sýr začne roztékat, přidejte na chléb trochu sušené majoránky a nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn. Gril přiklopte a grilujte dalších 7 až 10 minut.
Chléb přendejete na talíř a lehce ho zakápněte lžicí citronové šťávy smíchané s trochou olivového oleje. Topinku si vychutnejte ještě teplou. Pokud nemáte rádi houby, lze místo nich použít sušená rajčata.