Studené omáčky ke grilovanému masu či zelenině nesmějí chybět. Zkuste třeba sýrový dip, který se ideálně hodí ke kuřeti i zelenině.
Potřebujete:
✿ 1 hrnek sýru s modrou plísní (niva, gorgonzola…)
✿ 1 hrnek zakysané smetany
✿ 1 hrnek podmáslí
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžíci bílého vinného octa
✿ pár kapek worcestrové omáčky
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžíci čerstvé petrželky nebo pažitky
1. Sýr rozdrobte (trošku si ho případně dejte stranou), česnek nakrájejte na kousky. Petrželku či pažitku nasekejte nadrobno.
2. Rozdrobený sýr, zakysanou smetanu, podmáslí, česnek a ocet vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Hotový dip přendejte do misky, dochuťte worcesterskou omáčkou, solí a pepřem.
3. Nakonec vmíchejte petrželku nebo pažitku, zbylý rozdrobený sýr a lehce promíchejte. Podávejte s grilovaným kuřetem, buffalo kuřecími křídly, případně i se zeleninovými tyčinkami z mrkve, řapíkatého celeru apod.