Takto připravená zelenina se bude hodit jako samostatný pokrm i coby příloha k pečenému masu. Můžete do ní přidat ještě také cuketu, květák, brokolici nebo na kousky nakrájenou anglickou slaninu.
Ingredience: 4 porce
● 1 kg kuřecích křidélek
● 100 g strouhanky
● 100 g mletých mandlí
● 1 lžička sušeného česneku
● 1 lžička sušeného tymiánu
● sůl
● pepř
● 1 vejce
● 100 ml piva
● mouka na obalování
● olej na smažení
Postup:
V misce promíchejte strouhanku, mandle, sušený česnek a tymián. V další misce prošlehejte vejce s pivem a osolte. Křidélka osolte, opepřete a obalte v mouce.
Poté obalte ve vejci s pivem a nakonec ve strouhance. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje. Poté je skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 20 Kč