Lahodný a nadýchaný italský dezert pozvednou čerstvé jahody do ještě vyšších labužnických pater.
Potřebujete:
✿ 750 g jahod
✿ 100 g + 2 lžíce cukru krupice
✿ 4 vejce
✿ 500 g mascarpone
✿ 24 cukrářských piškotů
✿ moučkový cukr
✿ lístky máty
1. Jahody omyjte, zbavte stopek a osušte. Polovinu nakrájejte na plátky, druhou rozmixujte se dvěma lžícemi cukru krupice. Oddělte žloutky od bílků a žloutky ušlehejte s cukrem krupice do nadýchané pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
2. Do žloutkové pěny po částech zlehka zašlehejte mascarpone a pak do vzniklé směsi postupně zapracujte sníh. Na dno formy vyskládejte piškoty, zalijte je polovinou rozmixovaných jahod a navrch rozetřete polovinu krému. Pak dejte další vrstvu piškotů, zbylé rozmixované jahody a zbylý krém.
3. Navrch naskládejte připravené jahody a tiramisu dejte odležet alespoň hodinu do ledničky. Před podáváním jahody zasypejte moučkovým cukrem a ozdobte pár lístky máty nebo meduňky.