Lehký cheesecake s tvarohovým krémem, zalitý třešňovou omáčkou je neodolatelný dezert.
Potřebujete:
✿ 200 g máslových sušenek
✿ 90 g másla
Krém:
✿ 500 g tvarohu
✿ 100 g cukru moučky
✿ 200 ml smetany ke šlehání
✿ špetku vanilinu
Omáčka:
✿ 250 g třešní
✿ 1/4 šálku vody
✿ 30 g kukuřičného škrobu
✿ 50 g cukru krupice
1. Sušenky rozmělněte v mixéru a smíchejte s rozpuštěným máslem. Formu vyložte pečicím papírem a nasypejte do ní sušenkové těsto.
2. Vyšlehejte tvaroh s cukrem. Ve druhé míse vyšlehejte smetanu s vanilinem do pěny, přidejte vyšlehaný tvaroh. Krém rozetřete na těsto.
3. Vypeckované třešně dejte do hrnce na mírný oheň. V misce smíchejte vodu se škrobem a cukrem. Jakmile se objeví v hrnci bublinky, přilijte obsah misky a vařte asi 5 minut.
Omáčku rozetřete na krém, nechte vychladnout a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny.