Říká se mu muhammara a hodí se naprosto ke všemu, co na grilovací hostině najdete. Dobře chutná teplý i studený.
Ingredience:
2 velké červené papriky
2 stroužky česneku
1 hrst vlašských ořechů
½ hrnku strouhanky
1 lžíce zrnek z granátového jablka
1 lžička kmínu
1 lžička kajenského pepře
šťáva z půlky citronu
1 lžička soli
olivový olej
Postup:
Papriky omyjte a potřete olejem. Pečte je zakryjte potravinářskou fólí a nechte je zapařit. Po hodině z nich oloupejte slupku. Papriky vhoďte do mixéru a přidejte k nim všechny ostatní ingredience. Rozmixujte dip dohladka. Omáčku servírujte zakápnutou olivovým olejem.
Náš tip:
Pokud hledáte omáčku ke grilované rybě, je muhammara tou pravou.