Na jejich plnění můžete použít ovoce podle chuti a sezony. Místo tvarohu je můžete plnit ušlehanou smetanou nebo mascarpone.
Ingredience: 8 koláčků
● 1 balení chlazeného listového těsta
● 1 vejce
● miska lesního ovoce
● 1 měkký tvaroh
● 2 vanilkové cukry
Postup:
Z listového těsta vykrojte 16 koleček. Poté z nich vykrojte středy. Kolečka pak potřete rozšlehaným vejcem a dejte vždy dvě na sebe, aby vznikla vyšší vrstva těsta. Takto připravené korpusy vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Můžete upéct i vykrojené středy a použít je na dozdobení. Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Mezitím prošlehejte tvaroh s polovinou ovoce a vanilkovým cukrem. Poté krém dejte do zdobicího sáčku. Vychladlé korpusy naplňte tvarohovým krémem a dozdobte ovocem.
Příprava: 60 min
Cena za koláček: 20 Kč