Suroviny:
500 g vypeckovaných třešní
2 lžíce hnědého cukru
10 kapek vanilkového extraktu
1 lžička kukuřičného škrobu
Na drobenku:
2 hrnky ovesných vloček (asi 200 g)
50 g třtinového cukru
špetka soli
10 kapek vanilkového extraktu
50 g másla
lžička skořice
drcené mandle
Postup:
Rozehřejte troubu na 180 °C.
Vypeckované půlky třešní v míse promíchejte s cukrem, vanilkou a škrobem a přendejte do máslem vymazané zapékací mísy.
Ve druhé míse smíchejte všechny ingredience na drobenku a tou posypte třešňový základ. Nahoru přidejte mandle.
Zapékací mísu vložte do trouby a pečte cca 30–35 minut, dokud drobenka nezezlátne.
Crumble pochází z Británie a zvládne ho každý. Samozřejmě se dá udělat z jakéhokoli ovoce podle sezony. Můžete ho jíst teplý, skvělý je i s vanilkovou zmrzlinou nebo se zakysanou smetanou.