Díky své ryzí podobě tuňáka můžete poctivé steaky zakomponovat do každého jídla jako hlavní zdroj bílkovin. Balení prémiových produktů Rio Mare obsahuje poctivý kus chutného tuňáka, který lehce zařadíte do svého jídelníčku.
Protože v momentu, kdy vyzkoušíte jakoukoli z nových variant, budete tuňákové filety přidávat k jakékoli příloze.
Ingredience pro 4 osoby:
2 balení filetů z tuňáka Rio Mare s limetkou a zázvorem po 130 g
4 malé mrkve
1 žlutá paprika
200 g zelených fazolek
2 fialové jarní cibulky
40 g mandlí se slupkou
2 lžíce sezamu
40 g extra panenského olivového oleje
sůl
Postup:
Mrkev, zelené fazolky a jarní cibulku oloupejte, papriku zbavte semínek, a poté vše podélně nakrájejte na tenké plátky, aby vznikly dlouhé proužky, s výjimkou zelených fazolek, které vždy podélně rozpulte.
Veškerou zeleninu dejte na pánev s olejem, dochuťte solí, pokapejte trochou vody a přiveďte k varu. Zeleninu často otáčejte, aby změkla a lehce se opekla.
Zatímco se zelenina vaří, nasekejte nahrubo nožem mandle a opečte je na nepřilnavé pánvi se sezamovými semínky. Filety s omáčkou naaranžujte na talíře, doplňte restovanou zeleninou a posypte mandlemi a sezamovými semínky.