Rychlý lehký dezert oceníte, když se ohlásí nečekaná návštěva. Vypadá efektně a osvěží i v horkých letních dnech.
Ingredience na korpus:
180 g špaldová mouka celozrnná
2 PL BIO kakaový prášek
2 vejce
100 ml mléko
1 PL Čekankový sirup Originál 4Slim
1 PL kypřící prášek bez fosfátů
1 PL olivový olej
Ingredience na krém:
vanilkový extrakt pár kapek
banán
100 g tvaroh
100 g zakysaná smetana
1 PL čekanko-javorový fitsirup 4Slim
Postup:
Vyšleháme si bílky. Vyšleháme všechny zbylé ingredience na těsto a postupně přimícháme sníh. Pokud je těsto hodně tuhé přidáme trochu mléka . Formičky na muffiny naplníme a pečeme na 170 stupňů cca 15 – 20min. Necháme vychladnout.
Pro kréme vyšleháme zakysanou smetanu s tvarohem, sirupem a vanilkovým extraktem. Banán nakrájíme na malé kousky.
Muffin rozřízneme a vykrojíme. Zbytek rozdrolíme na hrudečky. Na spodek dáme banán a naplníme krémem. Nakonec zasypeme rozdrobeným korpusem.