Ideální způsob, jak využít nejen maliny, ale i borůvky nebo jahody ze zahrady nebo sesbírané na procházce v lese. Díky použití čekankového sirupu a vysokému obsahu proteinu neodmítne tento dezert ani kamarádka na dietě.
Ingredience na těsto:
90 g tvaroh
160 g maliny čerstvé
100 g mák mletý
50 g BIO kokosový cukr
30 ml mléko
20 g whey protein čistý
2 vejce
Ingredience na krém:
170 g tvaroh
10 g vanilkový puding prášek
1 PL Čekankový sirup Originál 4Slim
Ingredience na ozdobu:
lyofilizované maliny celé
Čekankový topping malina 4Slim
Postup:
Mák smícháme s kokosovým cukrem, proteinem, tvarohem, žloutky a mlékem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do makového těsta. Následně si připravíme tvarohový krém z tvarohu, pudinku a sirupu.
Těsto dáme do silikonové formy o rozměru 20 x 20 cm. Na těsto pokládáme ovoce a tvarohový krém. Pečeme na 175 stupňů cca 20 – 25 min. Makový řez necháme vychladnout a podáváme s lyofilizovaným ovocem a toppingem malina.