Tuhle pizzu můžete spořádat bez výčitek. Je bez lepku, obsahuje spoustu bílkovin a je ideální večeří, pokud chcete jíst zdravě.
Ingredience: 4 porce
Na těsto:
● 1 konzerva cizrny
● 1 kelímek sýru Cottage
● 2 jarní cibulky
● sůl
● pepř
Na dohotovení:
● 3 lžíce rajčatového protlaku
● 1 stroužek česneku
● sůl
● pepř
● 1 malá cuketa
● 200 g zeleného chřestu
● 4 lžíce bazalkového pesta
● hrst lístků bazalky
● olivový olej
Postup:
Cizrnu slejte a rozmixujte. Přidejte na kousky nakrájené bílé části cibulek a sýr. Promíchejte a směs vyklopte na plech vyložený pečicím papírem. Rukou směs rozmáčkněte na placku. Pokud se lepí na ruce, tak si je namočte.
Protlak promíchejte s prolisovaným česnekem, osolte ho a opepřete. Směs natřete na těsto. Přidejte nakrájenou cuketu, chřest a na několik míst pesto. Pizzu pokapejte olejem, okořeňte a pečte 20 min v troubě na 180 °C.
Příprava: 40 min
Cena za 1 pizzu: 110 Kč