Suroviny:
Na těsto:
110 g másla
50 g moučkového cukru
1 žloutek
40 g mléka
200 g hladké mouky
Na náplň:
375 ml mléka
1 lžíce mouky
1 sáček vanilkového pudinku
2 žloutky
50 g třtinového cukru
3 dlouhé šlahouny rebarbory
35 g moučkového cukru
Postup:
Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně zašlehejte žloutek, mléko a prosátou hladkou mouku. Hotové těsto rozetřete do vymazané koláčové formy a vložte na 30 minut do mrazáku. Před pečením na těsto položte pečicí papír a zátěž, aby při pečení nenabylo. Pečte 20 minut na 170 °C.
Připravte si krém. Polovinu mléka svařte s třtinovým cukrem, druhou ušlehejte se žloutky, lžící mouky a pudinkovým práškem. Přilijte ke svařenému mléku a zahřívejte na pudink.
Rebarboru omyjte, nakrájejte na kousky a smíchejte s moučkovým cukrem. Na vychladlý korpus rozetřete vanilkový krém a vyskládejte kousky rebarbory. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte ještě 20 minut. Koláč nejlépe chutná druhý den, kdy je dostatečně odleželý a vychlazený.