Použijte na polévku hodně zralá rajčata. Pokud taková nemáte, přidejte do polévky půl lžíce třtinového cukru nebo použijte loupaná rajčata v konzervě.
Ingredience: 4 porce
● 1 kg zralých rajčat
● 1 cibule
● 2 stroužky česneku
● 5 snítek tymiánu
● 1 snítka rozmarýnu
● 1 lžíce rajčatového protlaku
● ½ lžičky římského kmínu
● 800 ml zeleninového vývaru
● olej
Postup:
Rajčata spařte vroucí vodou a poté je oloupejte. Nakrájejte je na kousky. Cibuli nasekejte najemno a stroužky česneku prolisujte. V hrnci na oleji opečte cibuli. Pak přidejte česnek, kmín, protlak a vše promíchejte a nechte rozvonět.
Přidejte rajčata, vývar, bylinky a polévku přiveďte k varu. Vařte ji 20 minut a poté ji tyčovým mixérem rozmixujte na hladký krém. Na talíři ozdobte rajčaty a bylinkami. Můžete přidat i kousky oblíbeného sýra.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 30 Kč