Chystáte rodinnou oslavu a chcete pro své hosty připravit něco speciálního? Krevety na víně zachutnají všem.
Suroviny:
250–400 g krevet
3 dcl suchého bílého vína
2 stroužky česneku
hrst čerstvé petrželky
1 lžíce čerstvého nasekaného koriandru
2 lžíce citronové šťávy
1 velká cibule
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
Postup:
Na pánvi rozpalte olivový olej a orestujte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Po chvíli přidejte krevety a restujte je z každé strany 4 minuty. Zalijte je vínem a vařte 3 minuty. Poté je zakapeje citronovou šťávou, osolte a opepřete podle chuti. Nakonec krevety posypejte čerstvými bylinkami a máte hotovo.
Náš tip
Krevetky servírujte s opečeným bílým pečivem, bagetkou nebo vekou.