Pravá francouzská delikatesa, kterou neurazíte žádnou návštěvu.
Na náplň:
500 g kachních jater
1 cibule
2 stroužky česneku
2 dcl suchého červeného vína
150 g másla
100 ml smetany ke šlehání
hrst nasekaných mandlí
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
sůl, pepř
Postup:
Játra nakrájejte na menší kusy. Cibuli na půlkolečka a česnek najemno. Rozpalte 100 g másla a cibuli opečte. Pak přidejte česnek. Přidejte játra a nechte je zatáhnout. Zalijte je vínem, přidejte bylinky a směs osolte a opepřete.
Játra přendejte do mixéru, zalijte je smetanou a mixujte dohladka. Do paštiky zamíchejte mandle. Paštiku přendejte do formičky a zalijte zbytkem másla ovoněného rozmarýnem a tymiánem. Paštiku nechte tuhnout alespoň 3 hodiny.